Loading...
Menu

STEM Family Day Fall 2012

 

STEM Family Day

Σαράντα οικογένειες - περίπου 120 άτομα - συναντήθηκαν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο ΣΤΕΜ Family Day που πραγματοποιήθηκε στο Ingle Hall.

To STEM Family Day εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που οργανώνει το νεοσύστατο κέντρο STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) του Κολλεγίου Ανατόλια, το οποίο συντονίζεται από τον καθηγητή Χημείας δρ. Ηλία Καλαμπόκη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, γονείς και παιδιά παρακολούθησαν επιδείξεις πειραμάτων και εκλαϊκευμένη ανάλυση των επιστημονικών αρχών που τα διέπουν από τον καθηγητή Φυσικής Στέλιο Αξαρλή.

Στη συνέχεια, σχηματίζοντας ομάδες, είχαν την ευκαιρία για δράση και παιχνίδι. Κάθε οικογένεια κατασκεύασε με καλαμάκι και χαρτί ένα απλό μοντέλο αεροπλάνου, ώστε να μελετήσει τις αρχές της πτήσης, ενώ η μελέτη της πλεύσης και της προώθησης έγινε με την κατασκευή ενός σκάφους από αλουμινόχαρτο που προωθούνταν με τη βοήθεια ενός κεριού. Οι δύο κατασκευές προκάλεσαν το έντονο  ενδιαφέρον των μελών της κάθε ομάδας με τους γονείς και τα παιδιά να συναγωνίζονται για το ποιός θα έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στο project. Οι κατασκευές αξιολογήθηκαν με κριτήρια τον σχεδιασμό, την οικονομία στην κατασκευή και την ταχύτητα κίνησής τους σε μια λεκάνη με νερό.

Η αφοσίωση γονέων και παιδιών, η χαρά ή απογοήτευσή τους ανάλογα με την πορεία του σκάφους, και η επιθυμία τους για μία νέα συνάντηση, απέδειξε πως το «πείραμα» αυτού του πρώτου STEM ήταν απόλυτα επιτυχημένο.   

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead